KONAČNO POBEDA!

lOKOMOTIVA-SREMČICA 0:2 (0:1)

Najzad dočekasmo i to, da Sremčica osvoji sva tri. Nije to bila igra koja pleni, koja diže publiku na noge. Nije bilo ni istaknutih pojedinaca po kome ćemo pamtiti ovu pobedu. Sve je manje – više ličilo na rutinu, jer je razlika u kvalitetu bila očigledna. Iz tog razloga je i put do pobede bio tako siguran i čini se, lagan. I opet se nameće pitanje, kako ovaj tim do sada nije ispunio očekivanja navijača i nije osvojio mnogo više bodova. Nadamo se da je ovo prelomna utakmica, od koje će se do kraja jesenjeg dela meriti učinak i kvalitet ovog tima.

Prvi gol je pao posle izvanredno izvedenog kornera S. Mladenovića koji je prosto pogodio u glavu V. Pavlovića. Momak kome u opisu radnog mesta tek na devetoj ili desetoj poziciji stoji i postizanje golova, reagovao je na pravi način, kratak trzaj glavom i dojučerašnji golman Sremčice, Filipović, ovog puta na golu Lokomotive, mogao je samo da izvadi loptu iz gola i da je pošalje na centar. I pre ovog gola a naročito posle njega, bilo je jasno kako će se završiti ova utakmica. Usledile su šanse gostiju uz poneki jalov pokušaj domaćih igrača da ugroze gol gostiju. Videli smo i kako S. Mladenović pokušava da pretrči svoje rivale pošto im je dao prednost od nekih desetak metara. Nije išlo, bar na deonicama kraćim od pedeset metara. Videli smo i još jedno iznenađenje, da I. Mladenovića hvataju grčevi. Videli smo i mnogo pogrešnih dodavanja sa jedne i druge strane. Drugi gol Sremčice bio je i najlepša akcija viđena na ovoj utakmici. Levonogi M. Rebić poslao je jednu dirigovanu parabolu na ivicu peterca a Šarić, koji za sada samo nagoveštava svoj visoki potencijal, zahvatio je loptu volejom i smesto je pored nemoćnog Filipovića. Gol za sigurnu pobedu koja do kraja utakmice ni jednog trenutka nije bila ugrožena. Da golman Jadranin nije u dva navrata intervenisao kao „treći bek“ mogao je da ostane i neocenjen. Sledeći protivnik je Crvena Zvezda iz MMl, po imenu jedan od najtežih protivnika u ligi.

SREMČICA: Jadranin, Stošić, Pavlović, Savić, Resimić, I. Mladnović ( od 90. Radenković), Petrović, (od 66.m Rebić) Milosavljević, Đurić, Šarić (od 84. Kovačević), S. Mladenović ( od 84. Maksimović). REZERVE: Marković, Stanković, Kovačević, Radenković, Rebić, Maksimović, Jevtić