КРАЈ ВЕЛИЧАНСТВЕНЕ СЕРИЈЕ, Сремчица-БСК 1925 0:2 (0;1)

САСТАВ СРЕМЧИЦЕ: Брковић, Гудовић, Ристивојевић, Бркић, Милошевић, Савић М, Секулић, Медан, Радовић, Јеремић и Младновић. У игру су ушли Перућица, Савић Б и Васиљевић

Очекивали смо да ће једног дана доћи крај те изванредне серије, али како рече један добар познавалац фудбала, боље би било да је до ње дошло негде на гостујућем терену. Серије која је започела последњег дана септембра месеца прошле године па све до краја априла ове године. Осамнаест утакмица без пораза, од тога дванаест победа и шест нерешених је нешто што ће још дуго бити помињано и тешко достижно. Четири и по месеца атрактиних потеза, прелепих голова и невероватних одбрана. Четири и по месеца уграђених као медаљон у каријере многих наших фудбалера. Већ од данас почиње један нови циклус од пет утакмица, циклус који ће показати да ли смо спремни за веће домете или не. Неки у гледалишту су јуче још за време утакмице док су устајали са својих места доста пре завршетка утакмице и погнутих глава као у мимоходу кретали ка излазу са трибина, тихо негодовали, „нисмо ми за српску лигу“. И заиста, последњи сат утакмице, по игри коју су играчи Сремчице демонстрирали, даје за право песимистима да сумњају у будућа достигнућа ове екипе. Оно што је њима сигурно јуче засметало јесте изостанак силних јуриша према противничком голу, јуриша пред којим се повијају редови противника и који сатеран у мишју рупу тражи сламку спаса, јуриша којим првак демонстрира своју силу. Уместо силине видели смо једну бојажљиву, стегнуту екипу у коју се увукао страх од пораза, екипу трапавих играча који нису успевали да повежу три-четири добра додавања.

А на почетку је изгледало све дургачије. Лепо растрчани домаћи играчи у првих пола сата игре створили су и на трибинама једно победничко расположење, расположење које је често манифестовано бурним аплаузом на сваки добар потез домаћих играча. И заиста у тих пола сата чини се да је висио гол у ваздуху, а противник није успевао ни да честито пређе центар. Много узастопних корнера извела је јуче Сремчица, много опасних лопти пред гол противника убацио је Бркић и чинило се да је потребно да само неко овлаш закачи лопту и да она заврши у голу противника. Луцидни Младеновић и растрчани Ристивојевић били су у тих пола сата права ноћна мора за одбрану гостију а публика готово без дилеме ко ће на крају тријумфовати. А онда је био довољан само један контранапад па да се илузија распрши „као мехур од сапунице“ Тај гол постигнут по истеку првих пола сата игре као да је сасекао крила домаћим играчима. Од тог тренутка видели смо једну сасвим другачију екипу гостију, мирну на лопти, прецизну у додавању и опасну у контранападу. Плод такве игре је и други постигнут гол средином другог полувремена који је ставио тачку на овај сусрет. Много добрих појединаца у противничкој екипи и много играча у домаћој који нису имали свој дан, резултирало је једним неочекиваним поразом. Шта даље? Већ у петак Сремчицу очекује најтежи противник у досадашњем току првенства, екипа ТЕК Слога. Та утакмица може да пружи доста одговора на питања која се тичу крајњег исхода овог сјајног такмичења. А да би имали што јаснију слику о наставку првенства представићемо будуће противнике екипа које су најозбиљнији кандитати да се следеће године нађу у вишем рангу.

СРЕМЧИЦА у последњих пет утакмица има следеће противнике: Гост је ТЕК Слоги, Хајдуку и Студентском граду. Као домаћин игра са екипипама ЛЕШТАНЕ И СОПОТ.

ТЕК СЛОГА као домаћин игра са СРЕМЧИЦОМ, ОФК Младеновцем и БОРЦЕМ из Лазавца. У гостима игра против БУДУЋНОСТИ из Зечке и НАПРЕДАКА из Медошевца.

ОФК МЛАДЕНОВАЦ игра утакмице као гост са ТУРБИНОМ, ТЕК Слога и ХАЈДУКОМ а домаћин је екипи БСК 1925 из Батајнице и екипи ЛЕШТАНЕ.

Нема дилеме да нас у последњих пет кола очекују праве посластице од утакмица. Такође не напушта нас нада да ће на крају СРЕМЧИЦА и поред мале кризе која ју је захватила пронаћи довољно снаге и мотива да коначно уђе кроз капију звану СРПСКА ЛИГА. Можда би један дан одмора више много значио овој младој екипи. Одвојити је од сталног притиска и омогућити да среди главу и поново поврати снагу за будуће окршаје.