НОВОСТИ ИЗ ФК СРЕМЧИЦЕ

После завршетка једне неуспешне, турбулентне и по свему виђеном, године коју што пре треба заборавити, ФК Сремчица се налази на прагу једне нове такмичарске  сезоне. Споразумно је раскинут уговор са тренером Габријелом Радојичићем, човеком који је фудбалски брод преузео шест кола пре краја првенства и који је успео да га само после три кола и две важне, и показало се, одлучујуће, победе, приведе у сигурну заветрину. Остаће упамћен као тренер који је инсистирао пре свега на пас игри као и занимљивим и делотворним тренинзима. Ипак, испоставило се на крају да нарочитог ентузијазма за наставак сарадње нема ни на једној ни на другој страни.

За наставак сезоне УО је на састанку одржаном 12.06.2018. године донео једногласну одлуку да нови шеф стручног штаба буде Саша Стојадиновић, тренер који је са пуно успеха радио у ФК Локомотива, ФК Бежанија и ФК Купиново.

УО је на састанку једногласно донео закључак да циљ који је постављен пре почетка пролећног дела првенства није остварен. Требало је да се у овом делу такмичења, кроз утакмице и тренинге формира костур тима који би у наставку првенства могао да конкурише и за највиши пласман у Зонској лиги Београд. Нажалост, тим Сремчице је по резултатима постигнутим у 15. кола пролећног дела првенства заузео последње место, што је велики разлог за бригу као и за велику реконструцију тима.

ФК се спрема да навијачима у новој сезони приреди и нови амбијент на стадиону. Увелико се предузимају мере за постављање ограде око терена, а на самом терену су предвиђени радови који ће допринети да подлога буде квалитетнија а самим тим и боља за игру.