SREMAČKO KOLCE NA SELTERSU

OFK MLADENOVAC-SREMČICA 2:6 (2:3)

SREMČICA: Jadranin, Stošić, Rebić, Obradović, Pavlović, Savić, Šarčević, Maksimović, Mačinković, Đurić, Mladenović REZERVE: Lukić, Resimić ( u igri od 70. umesto Đurića), Petrović I (ušao u igru u 54 m. umesto Mačinkovića) Šarić ( u igri od 70. umesto Maksimovića), Jevtić (u igri od 79. umesto Palovića), Pavlović D. Nikolić( u igri od 79. umesto Šarčevića) STRELCI ZA SREMČICU: Šarčević u 20. Mačinković u 39. , Đurić u 39, 65 i 68. minutu i Šarić u 80. minutu.

Da li neko pamti kada je Sremčica kao gost postigla šest golova  protiv  rivala  iz iste lige. Ja ne pamtim, a već sam u dubokoj mladosti. Dobro, da se radi o timu sa začelja tabele to i ne bi izazvalo veliku pažnju, ali u ovom slučaju se radi o timu iz gornjeg dela tabele. Kako nazvati današnju pobedu u Mladenovcu? Postoji jedan izraz, možda nekom finijem uhu i zasmeta, ali kako se radi o sportskom nadmetanju, ipak ćemo reći da je u pitanju bila   demonstracija sile. Još na početku susreta se videlo da su u pitanju dva rivala nejednake snage. Jedan  ima uvek više prostora i mnogo češće dolazi u šansu od drugog rivala. Tehnički je potkovaniji, igrači pokretljiviji i vidiš da se gostima smeši još jedna pobeda. Ali, avaj! Domaći u 17. minutu dolaze u vođstvo. Izveden je korner a kapiten domaćih, Matejić, sa pet- šest metara prosto zakucava loptu u mrežu pored nemoćnog Jadranina. Gostujućim navijačima baš ne beše pravo. Kao da ih neki ledeni vetar zapljusnu sa Kosmaja. Da se brzo povrate od iznenadnog šoka pobrinuo se agilni Šarčević. Dobio je idealnu loptu u prazan prostor, bio za korak brži od domaćeg štopera i pored istrčalog golmana Đorđevića poslao loptu po zemlji u suprotan ugao. Onda nastupa period igre kad Sremčica dominira, ali i ne uspeva da materijalizuje svoju nadmoć. Đurić ,  Mačinković i Šarčević propuštaju povoljne šanse za potpuni preokret. A onda dolazi 39. minut i Đurić sa desne strane šalje idealnu loptu do Mačinkovića. Devetka Sremčice ne greši ovog puta. Prihvata loptu i rutinski je šalje u mrežu za vođstvo gostiju.  U 43. minutu smo videli jednu neobičnu situaciju koja bi mogla da bude i predmet izučavanja na nekom višem kursu za fudbalske sudije. Naime, Đurić je uputio loptu po zemlji prema Mačinkoviću koji je bio u velikom ofsajdu.  Pomoćni sudija je podigao zastavicu signalizirajući nedozvoljenu poziciju, ali Mačinković ne prihvata loptu već se sklanja u stranu. Za loptom juriša lukavi Đurić i dolazi ponovo u njen posed. Domaći igrači pošto vide podignutu zastavicu staju očekujući  da sudija prekine akciju, ali on ne prihvata signal svog pomoćnika, već dozvoljava da se igra nastavi. Đurić izbija sam ispred golmana i plasira loptu u mrežu domaćih za vođstvo od 3:1. Solidan rezultat ali ipak ne odražava odnos snaga na terenu. Trebao je do tog 43. minuta da bude povoljniji u korist Sremčice. A onda ponovo šok za goste. U 45. minutu  domaći postižu drugi gol. Osmica domaćih Sokolović u solo prodoru lako stiže do gola Jadranina i sa nekih sedam osam metara šalje loptu u mrežu.

Početkom drugog dela igre domaći osokoljeni pogotkom Sokolovića vrše pritisak  a igrači Sremčice kao da više misle kako da sačuvaju stečenu prednost nego kako će ponovo da ugroze gol domaćih. Lopta je uglavnom kod štopera Pavlovića i Obradovića i naravno neizostavnog Savića. Kad je u pitanju M. Savić moramo napomenuti da se mnogo toga u igri Sremčice vrti oko njega i rekao bih da on ima veoma veliku ulogu u poslednjim uspesima Sremčice. Mnogo je napredovao u tehničkom smislu. Pokretljivost i borbenost je kod njega uvek bila jača strana, ali je sada  i tehniku doveo u ravan sa fizičkim odlikama. Posle petnaestak minuta u drugom delu igre i Sremčica se vraća u igru. Koliko je Đurić u utakmici sa BSK-om bio malerozan toliko je na današnjoj utakmici bio taličan. Drugi gol u 63. minutu postigao je tako što je pobegao svojim čuvarima sa položaja koji je bio na ivici ofsajda. Izbio je ispred golmana domaćih i poslao rutinski loptu u mrežu. Posle samo tri minuta domaći štoper je jednu visoku loptu želeo da izbije u polje ali ju je loše zahvatio i poslao je do slobodnog Đurića koji je u tom trenutku bio u ofsajdu. Naravno da ne postoji ofsajd ako lopta dođe od protivničkog igrča. Đurić oberučke prihvata poklon i opet izbija sam ispred golmana. Jedan lep lob i rezultat je već na nedostižnoj visini. 2:5. U 70. Minutu trener Milić u igru uvodi Šarića. Nismo ga, zbog povrede, videli još od one utakmice na Adi sa Torlakom.  Posle desetak minuta i Šarić se upisuje u strelce. Šarčević u solo prodoru kroz kazneni prostor domaćih grabi ka golu. Sa nekih desetak metara gađa kiflom levi ugao domaćeg gola. Golman pravi paradu i brani gotovo već viđen gol, ali tu je Šarić. Odbijenu loptu prihvata i po sedamnaesti put u ovom prvenstvu šalje je u gol, 2:6. Jedan navijač Sremčice pita i sebe i ostale svoje navijače: Ljudi kad je Sremčica dala Mladenovcu šest golova na strani na jednoj utakmici. Rekoh mu, ali možda nije ni čuo. Prijatelju, pa Sremčica teško da je Mladenovcu dala šest golova za sve ove godine koliko je puta gostovala na ovom stadionu. A sećam se i jedne davne utakmice iz 84. godine. Beše 1:1 a ovaj izveštač je postigao taj gol za Sremčicu. Posle toga domaći izjednačiše iz penala koji nije ni postojalo. Bilo nekad.