СРЕМЧИЦА НА ВРХУ „ЧУКАРИЦЕ“

Једно лепо спортско поподне на Ади доживели су данас навијачи Сремчице. Играчи њиховог клуба после церемоније проглашења победника дотрчали су до трибине са навијачима да заједнички, уз присуство „златне богиње“, направе снимак за „успомену и дуго сећање“ Њихов клуб је победом над добром екипом Комграпа резултатом 2:1 (0:0),  освојио  трофеј општине Чукарица и тако постао троструки победник највећег градског турнира у великом фудбалу.

Играчи Сремчице после доделе пехара, са гостима турнира, судијском тројком и члановима управе


Тако ће се тачно после 21. године овај престижни пехар по трећи пут наћи у витринама Сремчице. Подсећања ради, први трофеј је освојен 1990, други 1998. и ове 2019. трећи пут. Надамо се да се на следећи пехар неће чекати толико дуго и да ће и будуће генерације овог клуба са поносом бранити овај трофеј и љубоморно га чувати у својој витрини. Поред најбољег тима , Сремчица је турниру подарила и најуспешнијег тренера, Сашу Стојадиновића, кога ће, сигурни смо, овај трофеј заувек подсећати на дане, а надајмо се и године, које проводи у овом клубу.   И на овом турниру понуда је била разноврсна, од потеза достојних  мајстора највишег ранга до аутентичних фудбалских аматера, од тврдих и правих првенствених утакмица до рутинских победа испуњених головима. Од утакмица од којих ти зависи пријем у одређено друштво до оних где си светкован као неприкосновени ауторитет. Од демонстрације спремности до демонстрације немоћи. Био је то, у најпозитивнијем значењу, вашар фудбала. А онда у полуфиналу и финалу одигра се фудбал за сладокусце. На крају ипак тријумфује онај ко је најбољи у том тренутку. 

Сремчица је овим тријумфом показала да је спремна за озбиљније изазове који је чекају овог пролећа.  Одређени проблем представља повреда неколицине битних играча за које је тешко предвидети када ће се ставити на располагање тренеру, али данас смо видели да и играчи који нису били у првом плану имају довољно потенцијала да угрозе сваког противника и да донесу потребну стабилност тиму који гаји високе амбиције.

Посебно треба истаћи да је промотер овогодишњег турнира био прослављени југословенски голман Иван Ђурковић, понос Партизана и трофејни капитен Сент Етјена, а да су финалну утакмицу својим присуством оплеменили и фудбалске величине попут Станислава Карасија, Милоша Шестића и Здравка Боровнице.  

И овај турнир као и претходних 26. успешно је ортанизован захваљујући преданом ангажовању спортских радника на општини, уз сарадњу са ФСБ,  и послужиће као пример како се за добробит фудбала и уз мало средстава може организовати једна сјајна манифестација. 

тим Сремчице пред старт финалне утакмице са Комграпом