TRKA UTROJE SE NASTAVLJA

SREMČICA-ZUCE 1:0 (0:0)

SREMČICA: Jadranin, Stošić, Rebić, Obradović, Pavlović, Savić, Šarić, Maksimović, Šarečvić, Đurić, Mladenović

REZERVE: Lukić, Resimić (u igri od 84.m), Petrović ( u igiri od 90.m.), Mačinković ( u igri od 84.m), Jevtić, Pavlović D. Nikolić

Strelac: Đurić u 54.m.

Navijači uvek očekuju više od svog tima, a naročito ako za to imaju pokriće u prethodnim rezultatima. Posle šestice u Mladenovcu zašto ne bi i Zuce bilo ispraćeno sa nekoliko golova u mreži. Simpatični gosti iz Zuca stigli su u Sremčicu sa nadom da pobede, kao što su to učinili jesenas, i da razliku u bodovima  svedu na minimum. Ipak, čudi taj neutemeljeni optimizam gostiju iz  Zuca,  da u tolikom  broju dođu na utakmicu, jer je njihov tim na poslednja dva gostovanja primio osam golova. Čini se da na tribinama u Sremčici nikada nije bilo više gostujućih navijača.  Ako je na stadionu, po slobodnoj proceni bilo 500 ljudi, njih dvesta je bilo iz Zuca a među njima i njihov sveštenik Jovan, jedan od najvatrenijih. Ne možemo reći da je utakmica bila spektakularna, pa čak ni  lepa za oko,  ali jeste bila tvrda,  zanimljiva i neizvesna najpre zbog neefikasnosti domaćeg tima. Gosti su bili borbeni i sve do poslednjeg sudijskog zvižduka gajili su nadu da mogu da odu neporaženi, ali sa tako skromnim učinkom u napadu nisu mogli dalje od časnog poraza. Sa druge strane Sremčica je u prvom poluvremenu imala stalnu inicijativu, ali nije uspevala da dođe do izrazitije šanse. Šarečević je u prvom minutu utakmice šutirao sa nekih šesnaest metara pored gola. Jednom je i Pavlović posle centaršuta Rebića sjajno skočio, zahvatio loptu glavom, ali je ona otišla pored gola. Đurić je loptu ubačenu  iz auta udario glavom, ali je ona za malo otišla preko prečke. Gosti su u prvom delu imali jednu jedinu šansu kad je Jovanović posle solo prodora sa nekih pet-šest metara iskosa tukao prema golu a Jadranin sjajno intervenisao i odbio loptu u korner.  Nekoliko   kornera i ubačenih lopti iz auta, te skraćenih kornera u korist domaćih nisu naročito uzdrmali gostujuću odbranu, tako da je rezultat na poluvremenu bio kao i na početku, 0:0.

U drugom delu utakmice domaći tim je nastavio sa inicijativom , ali nisu to bili furiozni napadi kad vidiš da se odbrana protivnika povija i da je pitanje trenutka kad će kapitulirati. Pokušavao je Mladenović po desnoj strani da nešto više učini, jednom je prošao ali nije uputio pravi centaršut i šansa je propala. Drugi put je fauliran u šesnaestercu, ali je sudija smatrao da to nije za najstrožu kaznu. Posle desetak minuta u drugom delu dolazi i trenutak odluke. Rebić je uputio sjajan centaršut sa leve strane, u gužvi koja se stvorila ispred gola golmana Marića, lopta je odskočila Rebiću na levu nogu na nekih sedam –osam metara od gola, malo iskosa. Iz ne baš lagane situacije, pogotovo za nekog ko se bolje služi desnom nogom, Rebić je izvukao maksimum. Zahvatio je loptu levom nogom, volejom, i ona je kao tane pogodila stativu da bi se od nje  odbila u mrežu za dugo očekivano vođstvo od 1:0. Posle vodećeg gola nije bilo mnogo šansi. Šarić je bio u dobroj prilici, ali sjajni golgeter koji je posle dugo vremena bio u startnoj postavi, još nije podesio nišanske sprave.  Najizrazitiju šansu za domaći tim je imao mladi Stošić. Pobegao je odbrani gostiju, izbio sam ispred Marića i snažno šutirao sa nekih šest-sedam metara. Golman je napravo sjajnu paradu i izbacio loptu u korner.

Gosti nisu gubili nadu do kraja utakmice. Jovanović je u šesnaestercu prevario svog čuvara, došao u dobru priliku da uputi centaršut, ali se odlučio na udarac. Tako je propala i druga prilika da se u Zuce odnese bar jedan bod.

Dakle jedna važna pobeda Sremčice za nastavak trke u kojoj je cilj ulazak u Srpsku ligu Beograd. Torlak, Sremčica i Sinđelić će voditi neizvesnu borbu do kraja prvenstva, takoreći do poslednjeg daha. A preostalo je još pet kola i svaki od tri tima ima do kraja prvenstva po tri gostovanja od kojih neka mogu biti veoma neugodna. U sledećem kolu, 15. maja Sremčica gostuje PKB-u iz Padinske Skele, Torlak putuje u Mladenovac a Sinđelić ide u Makiš da odmeri snagu sa Komgrapom.