У СРЕМЧИЦИ БЕЗ ИЗНЕНАЂЕЊА, СРЕМЧИЦА-МИЛУТИНАЦ 2:0 (0:0)

СРЕМЧИЦА: Брковић, Гудовић, Ристивојевић (Заић), Бркић, Милошевић, Перућица (Медан), Секулић (М. Савић), Јеремић, Бојић, Радовић, Младеновић

У знак сећања на пострадале у НАТО агресији пре 20. година, као и у знак сећања на Радоја Нешића, бившег играча Сремчице и бившег члана УО, минутом ћутања, пре почетка данашње утакмице, одата је пошта.

Теже него што се очекивало а опет далеко од драматичног  финиша, Сремчица је пре свега стрпљивом и довољно квалитеном игром успела да сломије тврде земунце. Тешко је за мање од месец дана да победите противника који је успео кроз скорашње блиске сусрете да вас добро упозна и који има тренера довољно искусног да вам максимално отежа пут до очекиване победе. Готово у сваком тренутку утакмице противник је имао петорицу играча у задњој линији и сигурних тројицу постављених испред ове петорке. У таквом распореду одбране гостију пут до гола је знатно тежи, јер је основни циљ да вам се „посеку“крила, што је и била идеја водиља оваквог начина игре.  Од почетка се видело да је и домаћин био спреман за рововски начин борбе те је кренуо стрпљиво да гради игру тражећи пукотине у згуснутој одбрани гостију. Прва прилика за гол указала се Сремчици у 13. минуту кад је лопта дошла на десну страну до  Секулића а он са линије корнера послао повратну лопту пред гол гостију. На лопту је натрчао капитен Радовић, упутио добар ударац али је лопта за који сантиметар прешла преко пречке. Следећа прилика се указала Секулићу кад је на центаршут са десне стране високо скочио, али није успео да лопту удари челом, већ је само окрзнуо да би она завршила поред гола. Том приликом се изгледа и повредио, издржао је до полувремена а онда је морао да одустане. Последњу прилику у првом делу, Сремчица је имала у 39. минуту кад се искусни Јеремић нашао на пет-шест метара од гола гостију и кад је једну лопту која га је скоро изненадила успео из полуокрета да упути ка голу гостију, али је домаћи голман био на месту и успео да заустави овај шут. И гости су створили једну опасну ситуацију пред голом Сремчице. Брзоноги леви бек гостију је испратио једну брзу акцију, ушао у шеснаестерац и упутио опасан центаршут. На срећу домаћина, нападачи гостију нису били довољно прецизни  и дозволили су веома добром Брковићу да сачува свој гол. 

У другом делу утакмице Секулића је заменио М. Савић, а Радовић је заузео место поред леве аут-линије. Овај део утакмице карактеристичан је по већем броју центаршутева које су слали играчи Сремчице, најчешће Младеновић, Ристивојевић, Перућицаи Гудовића, али су те лопте биле углавном плен гостујућег голмана и његових саиграча. Било је и доста аута који у извођењу Н. Бркића имају снагу корнера, али до промене резултата није долазило. Повређеног Ристивојевића на месту левог спољњег играча  заменио је Заић.  Онда, кад почиње последња четвртина утакмице и ако немате повољан резултат, ближи се  зона сумрака која може свашта да изроди, Сремчица изводи са десне стране по ко зна који пут, корнер. Нема много оптимизма међу навијачима Сремчице кад његи играчи угрожавају гол противника на овај начин, јер је тешко присетити се кад је једна таква акција донела промену резултата. Набачену лопту гостујући играч поново шаље у корнер. Шанса за поправни, али без права на наду. Перућица шаље лопту пред гол и чини се да она опет има путању која нема изгледа да донесе промену разултата. А онда као да је изникао из земље, скоро сам на четири-пет метара од гола, на другој стативи, Бојић. Његов ударац главом проналази лопти пут до мреже. Радост због првог  пролећног гола Сремчице на домаћем терену и због наговештаја још једне победе. Уморног Перућицу мења Медан и очекује се да Сремчица једним силним финишом коначно осигура победу. Међутим, од постигнутог гола па све скоро до краја утакмице, Сремчица се више прибојава него што атакује. Често пред противничким голом скоро да нема ни једног домаћег играча а ако се неки и појави онда је то усамљени Бојић. Противник покушава нешто да промени али је одбрана Сремчице, на челу са Н. Бркићем на висини задатка и не дозвољава изненађење. Једном је и голман Брковић морао да у стилу левог бека да сече акцију гостију. А онда смо видели акцију домаћих за коју смо се пре утакмице надали да ће их бити знатно више. На левој страни је лопту примио Младеновић. Имао је испред себе свог директног противника, један на један. А кад је таква ситуација онда се победник унапред зна. Изиграо је Стеван свог чувара, дошао до гол линије и упутио центар-шут који је морао у сваком случају да заврши у мрежи. Противнички играч је реаговао тако како би реаговао и Бојић, који се налазио иза њега. Послао је лопту у сопствену мрежу, 2:0 за Сремчицу. Чини се на крају, довољно убедљиво за још једну победу на путу за српску лигу.