ЗА СРЕМЉАНЕ ПРИЈАТАН ИЗЛЕТ У ШУМАДИЈУ-БСК Баћевац- Сремчица 0:3 (0:3)

У фудбалском смислу Баћевац је много већа средина него у географском. То је клуб који има богату фудбалску традицију и који своју општину тренутно репрезентује на највишем нивоу, такмичи се у зонској лиги Београд. Из више разлога данашња утакмица између Баћевца и Сремчице проглашена је за дерби зонске лиге. Јесенас је Баћевац победио Сремчицу као гост са 1:0 захваљујући пре свега чудесним одбранама голмана  Б. Петровића, досадашњи сусрети су углавном били крајње неизвесни а самим тим и веома интересантни, Сремчица је недвосмислено најавила борбу за освајање једног од места које води у виши ранг а Баћевац се овог пролећа појачао и добро припремио. Све је то наговештавало једну фудбалску представу која мами велики  број навијача из оба табора. Ваљда су и због тога, а и како већ доликује фудбалским дерби-сусретима, навијачи, а нарочито ови из Сремчице, пристизали на стадион Баћевца знатно раније него што је то уобичајено. Неки су своја места заузели још сат времена пре почетка сусрета. Домаћин се потрудио да колико је то било могуће у овом зимском месецу припреми терен за једну тако значајну утакмицу, али и поред труда, терен је био велики проблем и за једну и за другу екипу. 

Пре почетка утакмице, минутом ћутања одата је почаст српским жртвама  изазваним бестијалним нападом шиптарских екстремиста, на данашњи дан, 17. марта 2004. године. Прву праву прилику створила је домаћа екипа. У 12. минуту Сремчица је имала доста среће, јер домаћи тим из идеалне шансе није постигао погодак.  Већ у 15. минуту уследила је казна. М. Савић се нашао у улози десног крила, у простору између шеснаестерца и аут линије. Изгледало је као да ће да  центрира десном ногом, али уместо тога он је лопту преместио на леву ногу и упутио врло употребљиву лопту у шеснаестерац домаћина. У правом тренутку и на правом месту био је Л. Секулић, један сусрет ноге и  лопте и голман Петровић је већ знао да се јесен неће поновити. Од тог тренутка Сремчица постаје доминантан тим у сваком погледу, тим који зна шта хоће и како то да оствари. Оно што се видело од тренутка кад је Сремчица постигла  гол па све до краја првог полувремена је већ нешто што не пада са неба и не долази само по себи. За тако нешто потребно је и време и услови и таленат и знање. Сликар обоји платно и оно још дуго изазива, у зависности од мајсторства, или дивљење или равнодушност. Композитор  компоније музику која остаје да се још дуго слуша, писац напише књижевно дело и оно још дуго остаје за њим да се чита и да изазива различите емоције. Фудбалски тренер створи тим и игру који трају много краће, најдуже годину а свакако и знатно мање, али не значи да је уложио мање труда, знања и воље него претходно побројани ствараоци. Тренер Саша Стојадиновић створио  је тим који својом борбеношћу, знањем, поставком, понашањем или једноставно речено, својим ставом, импонује у сваком погледу. То је тим због кога је вредно отићи на свако гостовање, тим за који са поносом можете рећи да је  ваш и да репрезентнује ваше место. Тим  који доноси радост својим навијачима.

Из те доминантне игре, негде са ивице шеснаестерца и још неки метар даље, досуђен је слободан ударац за Сремчицу. Прилика за левоногог фудалера који сигурно у том тренутку мора да има  дилему, да ли да директно шутира на гол или да лопту упути пред гол противника. Стева Младеновић изгледа да није имао никакву дилему. Упутио је оштар ударац са доста фелша према голу Б. Петровића. Лопта, на срећу једних а на жалост других, погађа једног од домаћих играча и вара голмана за 0:2. У 35. минуту је већ све одлучено. Сремчица је извела  контранапад из уџбеника. По левој страни је у продору био веома покретљиви Н. Бојић. У правом тренутку је упутио лопту у шеснаестерац домаћина где је у пуном налету био С. Младеновић. Домаћи играч је лопту зауставио руком и главном судији није преостало ништа друго него да досуди казнени ударац. Лопту је у мрежу домаћина сигурним ударцем сместио капитен С. Радовић. До краја полувремена вредна је пажње шанса Сремчице коју је имао опет С. Младеновић. Лопта му је била на левој нози негде на једанаест метара од гола. Уследио је, чини се  мало брзоплето, ударац по земљи, али је лопта отишла поред гола. И то је било готово све што смо видели на данашњој утакмици. У другом полувремену  Сремчица је играла довољно добро да не угрози своје преимућство стечено у првом делу, а домаћин није био довољно добар да озбиљније угрози голмана Брковића. Треба још напоменути да је игру због повреде пре краја утакмице напустио одлични У. Гудовић. Њега је са успехом заменио Л. Медан. Стрелца првог гола Л. Секулића заменио је Н. Пајић, а последњих десетак минута у тиму Сремчице је после дужег периода заиграо и капитен С. Савић.

СРЕМЧИЦА: Брковић, Гудовић (Медан), Ристивојевић, Савић, Милошевић, Бркић, Секулић (Пајић), Јеремић , Бојић, Радовић (Савић), Младеновић.